Monday, October 05, 2015

Menabung

Pernah tak korang terbaca RT dalam twitter tentang menabung hari2 tapi ikut date?kalau 12 hb so korang kena simpan rm12 untuk 12 hb tu?dan seterusnya sampai 30 or 31hb?

And guess what brothah and sistaahh? I dah buat untuk bulan lepas dan sangat istiqomah yee anak2 sampai hujung bulan.jumlahnya?dalam rm465 rasanya.kalau salah hang kira lah balik.haha..

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10 dan sampai 30 lah ye.

So ni jek la hasilnya.kehkeh..










So korang taknak try?

posted from Bloggeroid

4 comments:

Zyra Roxx said...

Taknak. Alergik dgn tabung sejak1990.kahakah

Lissa LaLissa said...

pernah mau try.. tapi failed sebelum men-try.. acaner tu? haha

cEro said...

Power! Mantap!
Tapi nak simpan RM25 pada 25h, hari sebelum gaji masuk macam sedikit mencabar ooo sbb dompet dah kontang....hahahahaha

Bro Ley said...

byk jugak tu boleh simpan 400++ sebulan...tp nk istiqamah tu cam payah je...ni utk student ok la...tp kalau dh kerja baik save je terus 400 tu masuk akaun bank yg lain, lepas tu baru belanja bakinya...hehe..