Friday, January 08, 2016

Azam 2015

yup I didn't type it wrong guys. Nak cerita azam tahun lepas yang dah tercapai.

1. guna "saya awak" dalam penulisan entry di blog saya. Nampaknya berjaya coz see saya tahun lepas saya tak ada pun guna "aku kau" dalam penulisan entry saya. That was my first trial lah kot and nampaknya wah dah berjaya so boleh sambung sampai bila2 lah.

2. guna "saya awak" juga dalam social media yang lain seperti Twitter dan Facebook duhh wujud lagi ke fb ni? Anyway nampak jugak kan saya guna "saya awak" dalam twitter? Hehe..sopan gitu.

3. Tidak mencarut dalam social media. Ok yang ni paling bangga dengan diri sendiri sebab years before memang saya suka benor mencarut guna huruf B tu. Even korang tak kenal saya tapi dah rasa macam eh tak senonoh pulak. So kita berazam taknak mencarut. Sinis2 jek.

4. Datang awal ke sekolah. Yup coz y'all know yang saya sekolah sesi petang begitu juga tahun ni so everyday memang saya datang tepat pukul 12 tengah hari. I dont know why. Mungkin saya tak suka nak rushing bila dah sedar lewat. Bila datang awal ni drive pun boleh rilek2 lagi. Kerja pun banyak boleh siapkan awal kat sekolah. So yeahh good job Konah.

5. Menabung. Ok dah start menabung sejak September lepas. Menabung ni lain. Untuk savings lain. Pandai2 lah nak hidup. hihi


Pesanan saya ialah bila kita plan or ada azam janganlah kita hebah2kan kat orang lain. Takut nanti tak jadi. Itu pendapat saya sahaja. Jangan terasa. Sebab saya ni kalau hebahkan kat orang jek mula lah satu mende pun tak jadi. Macam zaman2 kapel dan kahwin dulu. Kena diam2 baru jadi. Heeeee

3 comments:

Zyra Roxx said...

Azam tahun lepas aku baru tercapai minggu lepas, hahaha oklah dari tak tercapai khenn *happy

cEro said...

Bagus sangat dha tak mencarut dlm media sosial tu.
Aku sebenarnya cukup tak suka perempuan mencarut.
But then satu hari dulu aku pernah tegur seorang kawan (perempuan) aku mencarut, dia balas "Eleh, lelaki mencarut boleh pulak"
Dan aku balas "laki kencing berdiri berdehem-dehem kau pun nak kencing berdiri ke"

Maka hari itu aku kehilangan seorang kawan.
**sapu air mata**

cEro said...

Oh nak sambung...

Bab azam hebah ke tak hebah, tu bergantung kpd azam tu sendiri.
Azam materialistik aku rasa okey kot hebah (macam aku cerita dlm blog) sbb kalau tak tercapai itu 100% on me. Hahaha
Tapi aku pun ada unspoken punya azam, yang kalau hebah takut jadi cerita lain plak...contohnya utk 2015 aku azam nak cari menantu utk mak aku tapi...

**menangis di penjuru bilik**