Monday, February 29, 2016

29 Februari 2016

tadek apa dengan tarikh ni pun. saje sebab empat tahun sekali jek kan ada 29 Februari ni?

Nak rangkumkan semua yang terjadi pada diri ini dari 1 Januari ke 29 Februari 2016 ni memang banyak. Nak2 last week i busy gila. busy sangat sampai nak tweet pun den tak sompat. apotah laei nak update belog ni ha.

Last week was disaster. seriously. i was sick for 2 days. and then dimalukan dengan sorang cikgu penakut ni dalam group Telegram like saya tadek jek dalam group tu. kenapa cikgu tu penakut?sebab saya letak nama dia untuk jadi emcee majlis kat sekolah tapi dia taknak. yang tak profesional nya dia gi bantai cakap taknak la apa lah nak merajuk lah dalam group. like seriously???

macam budak2 kan perangai dia padahal dah umur dah 40an takkan itu pun takut? benda remeh temeh ni i malas layan sangat. ni salah satu masalah dalam organisasi sekolah yang orang luar tatau melainkan kau cikgu.

saya nak abadikan tarikh yang selang 4 tahun sekali ada ni dengan nak wish good luck siapa2 yang ambik result SPM nanti khamis ni. errr khamis ni kan?ke bukan? nak wish kalau ada subjek tak dapat A janganlah risau. akak ni dulu bahasa arab tak dapat A tapi bila ambik arabic placement test masa kat matrik uia dulu akak exempted dik. maksudnya tayah ambik bahasa arab dah sebab dah lulus. orang lain semua kena start dari level 1.akak sambung terus ke level 4 bila dah masuk uia gombak.kuikuikui

kesimpulannya berusahalah selagi terdaya dan anda mampu untuk mengubah hidup anda! sebab?akak sekarang ni jadi cikgu bahasa arab dik non oiii.rileks jek chill lah.

dah bye.

Wednesday, February 10, 2016

Politik

Even though saya jarang berbincang atau tweet atau bercakap mengenai isu2 politik tapi saya alert dan agak tahu lah jugak apa isu2 latest yang korang suka bangkitkan dalam socmed ni.

If I dont tweet about that it doesnt mean that I dont know a thing about it. Come on lah we got ears kot. Hal2 macam ni selalunya saya bincang di luar social media lah. Verbally of course. Bukan try hard to be a keyboard warrior or whatever ke kan.

Tapi apa yang saya berbual dan berbincang and mostly argue hal2 macam ni dengan family and close friends jek lah BUT seriously not in social media. Sebab kalau kita masuk campur hal politik dalam social media yang kebanyakannya kita sendiri honestly truly madly deeply tatau pun source nya datang dari mana so semakin bertambah dosa. Betul tak?

Dalam pengalaman berblogging selama 7 tahun ni I rasa ni first time I update blog pasal isu ni yang mungkin orang di luar sana tatau yang I pun tahu jek pasal hal2 dalam negara kita. It is just that I tak suka berapa suka nak sembang mende dalam socmed sebab BORING! Seriously guys.

So it is better for me to keep quiet about it and go argue with my family and friends. LOL

Korang macam mana? Lagi rasa rancak ke borak hal2 politik dalam socmed ni?

Tuesday, February 02, 2016

Penghilang Dahaga

Anyway saya tengah tunggu kereta siap diservis so kita update blog. Kalau kat rumah ni phone saya confirm dah habis bateri dan tengah charge.

Amalan bawak bekas or botol air ke sekolah atau tempat kerja ni memang dah lama saya amalkan sejak zaman sekolah lagi. Nak2 sekarang ni panas gila kot so kena minum air masak banyak2. Kurangkan minum minuman berais okay?

Tapi saya ada citarasa sendiri nak bawak botol air macam mana. Haha tak suka teguk air begitu sahaja depan khalayak ramai. So I bought a new one lah. Dah 3 bulan guna. Lels

Korang rasa botol air macam ni cukup ke untuk saya bila kat sekolah selama 6 jam?





Saya suka minum dari straw. Walaupun nampak macam.....mengarut kan dan macam budak kecik tapi cukup jeeekkkk. Haha so korang bawak botol air sendiri ke beli air mineral terus? Ke geng2 starbucks? Lol

posted from Bloggeroid