Monday, February 29, 2016

29 Februari 2016

tadek apa dengan tarikh ni pun. saje sebab empat tahun sekali jek kan ada 29 Februari ni?

Nak rangkumkan semua yang terjadi pada diri ini dari 1 Januari ke 29 Februari 2016 ni memang banyak. Nak2 last week i busy gila. busy sangat sampai nak tweet pun den tak sompat. apotah laei nak update belog ni ha.

Last week was disaster. seriously. i was sick for 2 days. and then dimalukan dengan sorang cikgu penakut ni dalam group Telegram like saya tadek jek dalam group tu. kenapa cikgu tu penakut?sebab saya letak nama dia untuk jadi emcee majlis kat sekolah tapi dia taknak. yang tak profesional nya dia gi bantai cakap taknak la apa lah nak merajuk lah dalam group. like seriously???

macam budak2 kan perangai dia padahal dah umur dah 40an takkan itu pun takut? benda remeh temeh ni i malas layan sangat. ni salah satu masalah dalam organisasi sekolah yang orang luar tatau melainkan kau cikgu.

saya nak abadikan tarikh yang selang 4 tahun sekali ada ni dengan nak wish good luck siapa2 yang ambik result SPM nanti khamis ni. errr khamis ni kan?ke bukan? nak wish kalau ada subjek tak dapat A janganlah risau. akak ni dulu bahasa arab tak dapat A tapi bila ambik arabic placement test masa kat matrik uia dulu akak exempted dik. maksudnya tayah ambik bahasa arab dah sebab dah lulus. orang lain semua kena start dari level 1.akak sambung terus ke level 4 bila dah masuk uia gombak.kuikuikui

kesimpulannya berusahalah selagi terdaya dan anda mampu untuk mengubah hidup anda! sebab?akak sekarang ni jadi cikgu bahasa arab dik non oiii.rileks jek chill lah.

dah bye.

1 comment:

cEro said...

Apahal cikgu tu, umur 40 pun perangai macam kanak2...hahaha
Untuk bakal ambik result SPM, aku rasa mesti ramai tgh praktis macam mana nak tayang kertas result depan kamera nanti bila dapat result power. Hahahaha