Wednesday, February 10, 2016

Politik

Even though saya jarang berbincang atau tweet atau bercakap mengenai isu2 politik tapi saya alert dan agak tahu lah jugak apa isu2 latest yang korang suka bangkitkan dalam socmed ni.

If I dont tweet about that it doesnt mean that I dont know a thing about it. Come on lah we got ears kot. Hal2 macam ni selalunya saya bincang di luar social media lah. Verbally of course. Bukan try hard to be a keyboard warrior or whatever ke kan.

Tapi apa yang saya berbual dan berbincang and mostly argue hal2 macam ni dengan family and close friends jek lah BUT seriously not in social media. Sebab kalau kita masuk campur hal politik dalam social media yang kebanyakannya kita sendiri honestly truly madly deeply tatau pun source nya datang dari mana so semakin bertambah dosa. Betul tak?

Dalam pengalaman berblogging selama 7 tahun ni I rasa ni first time I update blog pasal isu ni yang mungkin orang di luar sana tatau yang I pun tahu jek pasal hal2 dalam negara kita. It is just that I tak suka berapa suka nak sembang mende dalam socmed sebab BORING! Seriously guys.

So it is better for me to keep quiet about it and go argue with my family and friends. LOL

Korang macam mana? Lagi rasa rancak ke borak hal2 politik dalam socmed ni?

3 comments:

cEro said...

Kekadang je aku sentuh politik dalam social media.
Sama macam kau, aku bukan tak ikut tapi tak minat nak kupas dlm social media.
Bukan hape, pada aku tak ada siapa pun dlm social media yg hormat pandangan kau sama ada betul atau salah.
Yang rasa salah akan kutuk, yang rasa betul tak ambil peduli.
Itulah realiti.

Aujinz said...

Aku jarang nak ulas politik dalam socmed. Tapi aku suka buat sindiran halus jer. Huhuhu

Bro Ley said...

Ambil tahu pasal politik je la. Kalau nak komen lebih2 malas. Aku setuju dgn kau ni, source utk isu2 politik ni susah nak tahu sama ada betul atau tak.

Kalau tgk org sembang politik je,selalu gaduh, maki hamun semua. Baik diam je lagi bagus. Aku pun malas nak cerita politik kat blog.