Saturday, August 27, 2016

Tidak Kelihatan

Saya rasa saya memandu sebuah kereta yang saiznya sederhana dan saya rasa kereta saya ni dari jarak jauh dan dekat boleh dah jelas kelihatan dan mungkin waktu malam agak kurang jelas kelihatan sebab kereta saya warna hitam tapi itu tidak menjadi masalah kerana adanya lampu merah yang mewakili lampu berhenti dan fungsi lampu signal yang tidak menjadikan faktor kononnya kereta saya tidak jelas kelihatan oleh pemandu lain mahupun penunggang motosikal nak2 pulak waktu siang. Betul tak?

Cerita dia begini. Setiap kali pemandu lain nak masuk lane saya mesti diorang pakai masuk jek tanpa memberi signal. Bila dah berada di lane saya dan nak masuk ke lane sebelah elok jek pulak signal kereta diorang ni berfungsi dengan baik.

Haram J.

Tak kisahlah kereta nak masuk lane saya tu datang dari arah kiri atau kanan. Sama jek perangai.

Bila time saya baru datang dari arah susur kiri dan slowly nak masuk lane kiri sambil bagi signal sekor pun taknak bagi masuk. Maybe diorang ingat saya nak potong queue. Walhal saya nak masuk lane diorang dan terus bergerak ke lane tengah untuk terus maju ke hadapan lalu highway MRR2. Bukan nak sibuk2 masuk lane kau pun. Ha tercongok la kau jem kat situ sebab nak masuk Jalan Kuching. Saya dah sampai rumah dengan selamatnya.

Kadang2 memang terpaksa pun lalu lane kiri sebab nak ke lane tengah. Bukan sengaja nak potong queue dan itu jek jalan yang ada untuk masuk MRR2. Itupun taknak bagi. Dan dah bagi signal.

So itu lah dia. Adakah kereta saya memang tidak kelihatan oleh pemandu lain? Invisible?

posted from Bloggeroid

Saturday, August 20, 2016

Semua Cerita

Salam 3 perak 1 gangsa. hehe


Anyway saya nak buat macam cero di mana nak gabungkan banyak cerita dalam satu entry. I mean jimat masa lah jugak kan.


Moving on.


Cerita 1



All my photos on my gallery dalam phone ni are gone! Yup gone for good guys. Gambar dalam folder lain selamat jek. Yang dalam folder camera ni jek yang terbabas sorang2 pastu lenyapkan terus semua gambar dalam tu. Arghhhh kejadian berlaku seminggu lepas. Rasa macam...masa bila saya bagi orang lain main or tengok2 my phone? Nak kata suami memang tak lah. Busy dengan PS4 dia jek. Pelik tak? Nak delete all pics dalam gallery ni banyak steps kot.



First, go to Gallery. Second, go to Camera. Third, go to Menu. Forth, click Select All. Fifth, select gambar tong sampah kat atas Menu tu. Last sekali click Yes or No nak delete all pictures. Haaa see? Banyak steps kot. Macam mana boleh senang2 terdelete dengan sendiri?? Tadek kaitan dengan memory full ke apa sebab phone yang saya guna dan pernah guna tak pernah memory full sebab bukan 24/7 ambik gambar.



Come on guys. Ada tak cara nak back up semula semua gambar2 tu? :(




Cerita 2



My cousin lelaki ada sorang umur 11 tahun which is sekolah rendah dalam Tahun 5. Sekarang tak main dah darjah2 ye guys. Tu kuno punya. Lulz.



Dia pengawas. Orangnya fast learner. Disiplin yang bagus ye lah pengawas kot. Wakil sekolah dalam sukan badminton. Daniel namanya. 



Yang tak syok nak cerita kat sini ialah..ada sorang cikgu merangkap guru kelas Daniel ni tak suka Daniel. Suka merendah2kan Daniel. Sebagai contoh...ok Daniel ni anak angkat pakcik saya. Ambil dia sejak 3 hari lepas dia lahir. Ok nampak dah hint dia apa? Cikgu dia tak puas hati like..kenapa ayah awak kulit putih sedangkan awak kulit gelap? Kenapa nama awak tadek bin kat tengah2? Mak ayah awak kerja apa? Ayah awak pakai kereta apa??



Like seriously guys. Ini bukan lagi penipuan sebab pakcik saya dah menghadap guru besar dan bawa cikgu tu sekali. LIke seriously guyss?? Whatthefishhhh. Dia siap suruh Daniel tukar sekolah memandangkan guru besar ni macam taknak ambil tindakan ke atas cikgu gila ni. 



Menurut guru besar jugak sebelum ni cikgu tu dah buat perangai sama kat 7 orang murid sebelum Daniel dan semua pindah sekolah. Saya sebagai cikgu pun rasa nak mengamuk jek gi sekolah tu jumpa cikgu gila tu. Ishhh geram! Pakcik saya taknak banyak songeh terus Daniel ni pindah sekolah lain.



Sebelum kes ni kantoi, Daniel ni rupa-rupanya dah 21 hari ponteng sekolah. Pagi nampak macam dia gi sekolah naik basikal. Pastu dia patah balik. Duduk dalam bilik bawah katil. Time tu lah baru tahu yang dia takmau datang sekolah sebab ada cikgu buli dia. Cikgu buli beb. Kejadah apa ni??? Sebab dia anak angkat? Sebab pakcik saya berduit? Sebab dia pandai dan jadi pengawas?? Sebab apa woi cikgu gila??



Anyway cikgu tu perempuan. Cikgu Maznah. Nama pun kampung.



Dah lah penat meroyan. Geram betul dengan cikgu tu.



Korang rasa apa?




p/s: Betul lah KJ kata. Sukan ni salah satu cara yang boleh satukan rakyat Malaysia tak kira agama dan bangsa. Keep it up guys! Go fo gold!




Wednesday, August 03, 2016

Langkawi

Last week saya pergi Langkawi. Jujurnya memang nak bercuti dan terpaksa ambil cuti isnin itu hari. Yassss berani betul.

First time cuti kot untuk tahun ni. Ok lah tu kan kan kan.

Last 2 weeks pulak mai Penang kat Bayan Lepas. Ah banyak pulak pi jalan2 time raya ni.

Ok as you guys know saya ni kalau bab jalan2 mesti akan share gambar so there you go. Enjoy naaaa.









































Ok guys sorry kalau ada gambar yang korang rasa eh gambar ni takyah post kot like whattheheck. Hahaha biarlah. Island hopping best sampai lenguh betis peha semua. Puas hati. Gambar diambil dari Samsung Galaxy Note 4 jek ah takdek masa saya nak beli dslr whatever tu.

Ok till next time.

posted from Bloggeroid