Sunday, October 29, 2017

Integriti lah sangat...

Sebagai seorang penjawat awam yang memang lebih 10 tahun berpengalaman saya rasa tak perlu untuk seseorang itu update status facebook sampai 10 kali sehari. Kan?

Nak nak pulak awak tu seorang guru dah banyak kali tukar sekolah kan? Kalau dah banyak sangat update status maknanya kantoi lah waktu bekerja pun awak nak main facebook even awak tu tadek kelas time tu. Kan?

Sekolah saya ada masalah integriti ni kononnya. Dan isu ini datang dari seseorang yang duk suka forward message pasal integriti tapi diri sendiri tak berapa yang macam dikatakan dalam forward message tu.

Tiada integriti. Langsung.

Dan dia mengalami halusinasi ke delusi ke imaginasi ke apa entah sampai buat 'press conference' dalam meeting SPBT kata minta maaf secara terbuka tetapi depan para pentadbir dan dia sebut pulak nama2 yang dia kononnya minta maaf tu. Seolah - olah awak kata orang2 tu yang bersalah dengan awak.

Awak PM jek la orang2 yang awak rasa awak ada buat salah tu. Tak boleh?

Hello?

Sekolah saya ni ada satu budaya tau di mana kalau awak nak 'drama' awak kena nangis jek kat siapa2 hatta nangis ke para pentadbir dan bravo semua masalah selesai dan orang lain dipersalahkan dan dia lah maha suci paling bersih dari segala kesalahan dan noda.

Really?

Dia juga ada kisah hitam dengan saya tahun lepas dan saya masih ingat sebab tadek rasa pun dia tu nak minta maaf dengan saya.

Kes di atas tiada kaitan dengan saya. Dia cari pasal dengan orang lain dan kami semua yang tadek kaitan ni pun rasa dia cari pasal dengan kami. Orang yang dia sebut nama dalam meeting tu pun bukanlah saya. But still itu dah mengaibkan orang lain.

Apa2 luahan hati dan tidak kepuasan hati jek mesti nak update status facebook Why? 

Grow up please. Umur dah nak masuk 50 awak ni mungkin lah kot simptom2 tu dah menunjukkan belangnya.

Next time you have to think before you post anything and think before you share anything on social media. Mind you.

Chiao.



Monday, October 23, 2017

Hello Miss Fireflies!

Dah 4 bulan tak update ni. Hari tu bulan Februari and then June and then now October.

Great.

I wanna say hello to 'myself' the owner of this blog. Very lazy one to update. But I'm all active on Instagram especially instastory so that it can be easily deleted within 24 hours.

Saya masih aktif membaca buku setiap bulan. Satu bulan satu buku. Special month like my birthday month saya akan baca dua buah buku. So this month saya tengah baca We Were Liars. You guys can check them out on my pinned tweets on Twitter @MarkonahAwang for the list of my books that I have read.

Probably you can read or buy one of them if you like.


**********

Last week I spent my Deepavali holidays with my family by staying at a hotel in Putrajaya for 3 days. Actually there are a lot of stuff going on in Putrajaya that I haven't discovered which is cool if you are with your family so that you can be  so jakun together thee heee hee.

My youngest sister just discovered a game called Fun Run 2 and asked me to install it so that we can beat each other online LOL. So yeah I did and I found it was a fun game too. I think I've seen someone tweeted about this game on my timeline years ago. It is an old game lah kan? Ceh. 

So I installed Fun Run 2 on my first phone and Fun Run on my second phone. So I can tell the difference lah in terms of the icons, the animals, the interface. Fun Run 2 is much better until I found about Fun Run 3 : Arena. Goshhh will you stop creating a new level of games ahhh game creatorsssss?

But I haven't installed it. Tunggu dulu lah.


************

I've given away my iphone SE to my youngest sis because I thought she really needed a new one. Oppo dia dah macam belacan. Pastu dia jadi noob tetiba nak facetime tetiba nak imessage tetiba terdelete Mail app what-the-fruit?


************

I bought a new Canon camera after 2 weeks I bought a new camera which is Nikon. Heeee earlier this year I bought Sony action cam. lelssss


************

Hari ni dah start sekolah. Huhhhh rabu ni start exam akhir tahun. Yasssss.