Friday, April 09, 2010

Hmmm...:-)

salam.


weeeeeeeeeeeeee...hehhee esok cuti..yeaayy..eleh cuti pun cam cuti biasa2 la kan.

esok da la ada test..perrrghhhh...malas gila kot nak study ni..

haaaa aku kat tempat percutian ni.ngeh ngeh...tu pun sebab ada test punya pasal laa aku 'kena' bercuti kat sini tau...

and then aku pun ambil kesempatan pergi jalan2 kat tepi2 pantai..heheh tepi2 jek ok..before tu aku pergi jalan2 nak beli something nak makan sebab lapar siot.kat rumah memang buat2 terlupa nak makan.saja suka menyusahkan orang yang penat memasak...=p

masa masuk simpang nak ke resort ni aku dah nampak da satu gerai comel(standard kedai tepi jalan yang bersih laa) yang jual air, goreng pisang keropok semua2 tu la kan.dalam kepala aku dah plan lepas letak barang kat bilik memang nak pergi mengepaw makanan makcik tu.

dah la jauh.panas.hati aku dengan geramnya lagi...eh eh terkantoi emo lak kat situ..ok ok skip.

sampai jek aku terus order,

"makcik,nak air coke satu"
"makcik,nak nugget dengan keropok seringgit"

pakcik2 yang lain duk lepak situ semua duk tengok aku...(ok adakah aku tak pakai baju?)

oohhh last2 makcik tu tanya,


"dari mana ni?"
"dari kuantan makcik".......eh eh rasa2 cam bodoh lak jawapan aku...adesshhh
"tinggal kat mana?"
"kat resort sana"........sambil aku tunjuk hujung sana cam polis trafik tunjuk jalan kat orang sesat kat kampung mana tah...heheh


dalam hati aku.....isshhh apa laa pakcik2 ni duk tengok2 aku.aku bukan anak mat salleh ke apa sampai tengok cam tak pernah tengok orang lain beli air coke..cess

tapi air coke dia best.rasa cam...........air coke...hehehe


then jalan2 laa aku lagi pergi tepi pantai.cari port bawah pokok.bajet cam takut panas.padahal omputih suka sangat apa panas2 ni.kita orang malaysia lak yang gedik..hikhik ingat tuh miss!





lepas tu makan2 cam tak hengat orang sekeliling..(eh memang masa tu tiada orang disekeliling ek).nak buka sos yang makcik tu bagi terus dengan selamberr plumberr tertumpah atas jeans aku...sshhh** tol laaa.

pas tu ambil tisu dalam bag.then kena bag aku sikit..adeessss..melekit2.mengeluh kejap.....dah la aku lapar...(kamu ni sos tak bagi kerjasama langsung dengan aku ek)





habis bedal makanan aku semua terus aku minum air coke sampai habis then ambil ice banyak2 basuh tangan.melekit tol.haha....pas tu duk termenung tengok makcik2 dengan budak2 kecil tarik jala ke jaring tah dari hujung pantai sana sampai hujung pantai belah sana..haaaa korang boleh lah imagine sendiri ek...ekeke

da dekat sejam tu aku pun bangun tanggal sandal then laju jek aku jalan pergi tepi pantai nak main air.hehe......then sekali lagi.once again.....makcik2 and budak2 tu tengok aku..............(diorang tengok jeans aku yang kotor ni ke apa?)

jalan2 laa aku sampai ada seorang nenek ni tegur aku,


"ha yang bawa bag ni tinggal kat hotel ke?"....ye kot soalan dia macam ni tapi tak sure.

sebab aku kurang dengar apa nenek tu cakap sebab bunyi angin and ombak yang kuat aku terus laju jek pergi kat nenek tu.,

"apa dia nek?"
"awak ni tinggal kat hotel sana ke?"
"aah nek.hotel sana"....................hotel mana tah maksud nenek ni.aku mengiyakan jek la..
"patut la nenek tengok lain jek"........................errrrkkkk???..

then aku pulak tanya,

"nenek buat apa ni dengan cucu2 nenek ni?dengan jala semua?"
"ni nak buat belacan la"
"ooowwwhhhhh"..............................ok aku ngaku aku tak paham maksud nenek ni.cam biasa aku mengiyakan jek lagi.hehe



then aku balik bilik laaaa...solat asar then ajak adik aku pergi lak.baru dia teruja bila aku kata kat luar sejuk sebab ada angin.tadek laaa duduk dalam bilik dengan aircond jek kan.sengal tol.


time ni kitorang buat kerja gila cam orang lain buat laa bila sampai kat tepi pantai....haaaaaaaaaaaa apa dia kalau bukan ni ha..pics yang aku snap...
















haaaa shinchan..ekeke....eh eh chah nama ko pun ada?....ewah2 ann and TTT aku pun tak lupa korang taww



ok ni pun semua nama gengblogger yang selalu komen kat blog aku and join chat kat kapet GB...weeeeee......razi enjelina jolit ZE Biel TF Mr Rulez and Fid



then kitorang blah sebab da nak maghrib.on the way tetiba nampak lak buaian..alalalallala dah lama rasa tak main..hehe lepak lak jap kat situ





eh eh kucing kurus...saja kan nak menumpang empat kaki dalam pic aku



haaaaaaaaa pas tu aku snap pic ni lak..hehe




ok read carefully...BAHAYA KELAPA GUGUR.....bukan kepala ok...kalau tak dah lama aku "abah,jom kita cari resort lain"







pas tu balik bilik mandi solat semua then aku pun tertiduuurrrrrr...pas tu aaihhhkk bangun lak sebab tak solat isyak lagi and perut meronta2..(ni word fav si shinchan aka SR) sebab lapaq lapaq...pas tu makan pas tu online pas tu update blog.....ok sekarang sama2 kira ada berapa word pas tu dalam perenggan ini?ekekeke....=p




k laaaaaaaaaaaa wehhhh nak tidur....seperti biasa aku tak study..malas!...poyo jek bawak buku segala..belek nya tak juga......



hope you enjoy it!






p/s: terforgot nak bagitahu awal2 yang entry kali ni panjang sangat aku rasa.tahniah and thanks siapa2 yang berjaya menghabiskan bacaan untuk entry ni tanpa semput...=D

9 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

ada nama i...wahahaha.

~ Ann ~ said...

Aku berjaya, yeh!! Tahniah ann...
AMboi amboi, details tul ko ulas yer.

tapi kan tapi kan.. aku tertanya jugak.. Kenapa semua makcik2, pakcik2 n nenek tu tengok ko???

Ko ada atomen ikut2 blakang ko kot.. tu yang nampak lain.. hahahaha.

Yeeerr, nak jugak ShahRukh di depan. Nama aku patut no 1. huh. :P

But I still laike it! Muacksss.

Nabiel said...

wahhh~
bestnye!!hehehe~
name den ade kt pasir pantai~
msti helicoptr lalu nmpk name aku dlu!hahaha

ZACK ENTRY said...

ZE di situ, bukan disini..XD

chah~ said...

eh2.. wa pn ade kat situ.. da lame xgi pntai.. teringin nk gi.. esok mlm berhajat mau pegi tc.. da lame x lepak tc smpai kul 4-5 pgi.. huhu..

nyway thnx ya su ukir nma ku di pasir itu.. cewahh.. =D

fiD said...

memang sakan ko nie, hohohoh.... jeles r!

cik aiLebiu said...

tgk!!! panda pandaaa ade...aku xdeee................

out majok seminggu.

butterflies Lovers a.k.a aZzA said...

aku xde pon :(

TTT said...

Waaaaaaaaaah cyg MF!!
T_T Nangis jap